17 Ekim 2019 Perşembe

YÖRESEL DENİZLİ YEMEKLERİ

YÖRESEL DENİZLİ YEMEKLERİ KİTABI    https://drive.google.com/file/d/1MocIG8uZ763C4D9QspMjnTfDWVM0jvEU/view?usp=sharing
                                                                 LİNKİ TIKLA İNDİR     
32.Turizm Haftası 2008 yılı yemek yarışması


                     




SUNUŞ
 Ege bölgesinin ikinci büyük kenti olan Denizli ilimiz; tekstil, ticaret, sanayi sektörlerindeki hamleleri yanında özellikle doğa harikası olan ve “UNESCO” tarafından da koruma altına alınan Pamukkale sayesinde turizm sektöründe de önemli bir merkez haline gelmiştir. Turizm vizyonumuzun temelinde ülkemizi, kültürümüzü ve insanımızı kendi doğallığı ve güzelliği içinde ortaya koyma düşüncesi vardır. Turizm ürünümüz bizim insanımız, doğamız, kültürümüz kısaca sahip olduğumuz bütün değerler ile birlikte ülkemizdir. Türk Kültürünün ayrılmaz bir parçası sayılan geleneksel Türk Mutfağı, dünyanın da en önemli mutfakları içerisinde yer almaktadır. Ancak globalleşen dünyamızda gelişen teknoloji, iletişim, bilgi çağı ve turizmin yaygınlaşması neticesinde kültürler arası hızlı bir etkileşim yaşanmakta ve maalesef Türk Kültürü de bundan olumsuz olarak etkilenmektedir. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yöresel yemeklerimizi tekrar gündeme taşıyarak ulusal ve uluslar arası alanda dünya çapında bir marka haline getirmek amacıyla ilimiz genelinde, bu yıl 32.si kutlanan ve tarihi Bayramyeri Meydanı’nda 15 Nisan 2008 tarihinde başlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde T.C. Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce “Yöresel Yemek Yarışması” tertip edilmiştir. Yarışma, Mart ayı içerisinde, alfabetik sıraya göre 18 ilçemizde düzenlenmiştir. Yarışmaya ilçelerimizden toplam 181 yarışmacı katılmıştır. 19.04.2008 tarihinde ilçelerimizin birincilerinin yarıştığı “Yöresel Yemek Yarışması Final Töreni” Pamukkale - Kocaçukur Mevkiinde gerçekleştirilmiştir. 17 finalistin katıldığı yarışma, jüri tarafından; yemek adının ve tarifinin orijinalliği, yemeğin yöresel olması, yemeklerin sunumu, tat ve kıvamı, kullanılan malzemenin temin edilebilirliği ve ekonomikliği gibi beş kategoride değerlendirilmiş, birinciye karar verilememiş ve tüm finalistler birinci olarak ilan edilmiştir. Yarışma sonucunda “Denizli Yöresel Yemekleri” envanterine sahip olunmuştur. Bu envanter bilgilerinin gelecek kuşaklara, nesilden nesile aktarılmasını sağlamak ve geleneksel Denizli Yemeklerimizi yaygın hale getirmek ve ilimize gelen turistlere Türk damak tadını tanıtmak amacıyla “Denizli Yöresel Yemekler” adlı çalışma hazırlanmıştır. Bu yayının hazırlanmasında emeği geçen İlçe Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Kamil Yaşar GÜLEÇ’e, DENTUROD Başkanı Şeref KARAKAN’a, Akköy Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Şahin TAŞKIN’a, birbirinden lezzetli yemekleriyle katılan yarışmacılara ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.                                                                                 22.04.2008 
                 
                                                                                        Mehmet KORKMAZ 
                                                                                Denizli Kültür ve Turizm Müdürü

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

https://denizli-turizmi.blogspot.com/2014/07/

https://denizli-turizmi.blogspot.com/2014/07/