30 Aralık 2013 Pazartesi

Yemen Turizm Heyeti Pamukkalede

DENİZLİ’ye gelen Yemen Turizm Heyeti, Beyaz Cennet diye adlandırılan Pamukkale’ye, antik kentlere ve şifalı sularla termal tedavi olanağı sağlayan tesislere hayran kaldı.     



Aralarında Yemen Turizm Bakan Yardımcısı Samir Alabdaly, Müsteşar Abduljabbar Said’in de bulunduğu heyet, Denizli’de ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile görüştü. Termal konaklama tesislerinde incelemede bulunan Yemenli heyet, antik kentleri ve Pamukkale’nin simgesi travertenleri de gezdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, “Turizm pazarlama ve tanıtma faaliyetlerimizi sadece Avrupa ile Uzakdoğu ülkeleri, Rusya ve ABD’ye odaklamadık. Dünyanın her tarafına Denizli ve Pamukkale’yi tanıtmak için çalışıyoruz. Özellikle termal turizm konusunda çok iddialıyız. Denizli’nin termal sağlık turizmden alacağı payı artırmayı hedefliyoruz. Yemenli heyet bölgemizi, özellikle Beyaz Cennet Pamukkale’yi çok beğendi” dedi.



FİLM VE DİZİ SEKTÖRÜNÜN GÖZDESİ DENİZLİ...

Denizli dizi ve sinema sektörünün gerek konu gerekse mekan açısından gözdesi oldu. Daha önce Vali dizisine ve filmine konu olan Denizli, şimdilerde Nicolas Cage’in Hayalet sürücüsünün yeni mekanı ve Denizlili bir öğretmenin yaşadıklarını anlatan ‘iki dil bir bavul’ filmiyle anılıyor.  


Denizli son zamanlarda birçok film ve diziye ya konu oluyor, ya da ekipler eserlerini Denizli’de çekiyor, ya da çekmek istiyor. Vali Recep Yazıcıoğlu’nun hayatının anlatıldığı Köprü dizisi ve Vali filmi, Çocuklar Duymasın dizisinde Denizlili bir ailenin işlenmesi, Dünyaca ünlü sinema sanatçısı Nicolas Cage’in Hayalet Sürücü filminin Denizli’de çekilecek olması son olarak ise Yörük Ali Efe dizisinin de Denizli’de çekilmek istenmesi kentin dizi ve film sektöründe de dikkat çeken bir yer olduğunu gözler önüne seriyor.

TANITIMIN AKTÖRLERİ DEĞERLENDİRDİ
Bu tür organizasyonlarda Denizli’nin neden çekim merkezi haline geldiğini son zamanlarda kentin tanıtımında büyük çaba harcayan Vali Yavuz Erkmen ve Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve Made in Denizli projesi ile dikkatleri üzerine çeken Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert’e sorduk. İşte yanıtlar…

VALİ YAVUZ ERKMEN “BU GİRİŞİMLERİ DESTEKLİYORUZ”
“Denizli zaten çok büyük zenginliklere sahip bir kent. Bugüne kadar yeterince kendini göstermemiş, gösterememişti. Ancak son yıllarda yapılan çalışmalar, çeşitli fuarlara katılmak, özellikle televizyonların belgesel ve haberlerde Denizli’yi işlemesi, kentin medyada kendine daha çok yer bulması bu duruma büyük katkı sağladı. Ayrıca insanların dizi ve filmlere ilgisi de onları buraya yönlendirdi. Film olsun, dizi olsun, festival olsun. Bu tür organizasyonlar, kenti çok iyi tanıtan mecralardır. Biz o gözle bakıyoruz. Bu tür girişimleri destekliyoruz. Bizimde Valilik olarak bu tür girişimlerde ön görüşmelerimiz oluyor. Bunlar Denizli’nin tanıtılması açısından büyük rol oynayacak.
Kentin 2 milyon olan turist sayısı daha da artacak. Denizli’nin değerleri insanları buraya çekiyor. Mesela son olarak Ulaştırma Bakanımız bütçe görüşmesi sırasında hızlı tren hattının Denizli’den de geçeceğini söyledi. Böylelikle özellikle Antalya’ya gelen turistler böylece kolayca Denizli’ye ulaşmış olacak”

KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ MEHMET KORKMAZ “DENİZLİ MARKA KENT”
“Denizli zaten marka bir kent. Sahip olduğu kültür ve turizm değerleri burayı film ve dizi ekiplerinin gözdesi haline getiriyor. Ben bu tür organizasyonların zaman içinde daha da artacağına inanıyorum. Özelikle Pamukkale ve antik kentlerimiz dikkat çekiyor. Dizi olsun, film olsun bu tür organizasyonlarda Denizli’nin adının geçmesi, mekan ya da konu olarak Denizli’nin işlenmesi bizleri çok sevindiriyor.
Biz bunların ön çalışmalarını da yapıyoruz. Yapımcı ve yönetmenlere gerek bilgi gerekse mekan anlamında yardımcı oluyoruz”

DENİZLİ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ BAŞKANI SÜLEYMAN KOCASERT, “DENİZLİ HAK EDİYOR”
“Doğa ve tarihsel yapısıyla Denizli çok güzel bir kent. Yakınında antik kentler var, buralarda tarihi okumanız ve ona dokunmanız mümkün. Irmakları var, dağı var, bağı var, yaylaları var, Pamukkale’si var. Kısaca doğası var. Denizli Halkı inanılmaz misafirperver ve sıcakkanlı. Bunları alt alta koyduğumuzda Denizli’nin bir cazibe merkezi olması gayet normal. Büyük ulusal e uluslar arası kuruluşlarda son zamanlarda aynı dizi ve film yatırımcıları gibi Denizli’ye yatırım yapmaya başladı. Yatırım huzurlu yere gelir. Denizli huzurlu bir kenttir. Diziler, filmler ise ya popüler yerlerde çekilir, ya da çekildiği yeri popüler yapar. Bu ikisi birbirini tetikler. Ben tüm bu olanlara şaşırmıyorum. Biz DENİB olarak Made in Denizli derken her yönüyle Denizli’ye tanıtmayı düşünüyorduk. Bunlarda bir bütünün parçası. Bu dizi ve filmlerin sadece tanıtıma değil, Denizli ekonomisine de katkısı olacak. Film ekiplerinin kente gelmesi, konaklaması, figüranlar. Bu dizi oyuncularının kentte kısa da olsa yaşadıkları ve bunların medya tarafından haberleştirilmesi, kent için çok önemli. Ben bu girişimler adına çok mutluyum ve kesinlikle devamının geleceğini düşünüyorum”
 

16 Aralık 2013 Pazartesi

DENİZLİ' DE SANATSAL ETKİNLİKLER

Sanatsal etkinlikler ve sanatseverler.....

 
 
Denizli’ de; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliklere sanatseverler büyük ilgi gösteriyor.
 
 
Denizli Devlet Tiyatrosu, haftada 3 seans kapalı gişe oynayarak 12 farklı bölgede yer alan sahnelerden gelen birbirinden güzel eserleri, ayrıca muhteşem opera, bale, senfoni ve filarmoni orkestrası gösterilerini ayda 2 kez Denizli’ li sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.
 
 
 
24 Kasım 2011 tarihinde PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’ nde, Haldun DORMEN’ in yazıp yönettiği “Kantocu” müzikali ile perdelerini açan Denizli Devlet Tiyatrosu;
 
 
 
            2011 yılında 15 seansta 5 oyun sahneleyerek 8.250 seyirci ile,
            2012 yılında 90 seansta 30 oyun sahneleyerek 49.500 seyirci ile,
            2013 yılı Kasım ayı itibariyle 75 seansta 25 oyun sahneleyerek 41.250 seyirci ile buluşmuştur.
 
 
Ayrıca; İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürlüğü ve İzmir Anadolu Filarmoni Orkestrası Müdürlüğü çoksesli müzik kültürünün tanıtılması, özendirilmesi, sevdirilmesi ve geliştirilerek ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla Denizli’ de çok sayıda etkinlik gerçekleştirmiştir.
 
 
Bu etkinlikler;
 
 
19 Aralık 2011   ; İzmir Devlet Opera ve Balesi - “Don Kişot” balesi,
9 Şubat 2012       ; Şef İbrahim YAZICI yönetiminde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası konseri, 
16 Şubat 2012     ; İzmir Devlet Opera ve Balesi - “Aşkın Melodileri” konseri,
12 Mart 2012      ; İzmir Devlet Opera ve Balesi - Sihirli Dünya” çocuk oyunu,
12 Mart 2012      ; İzmir Devlet Opera ve Balesi - Mozart’ın Saraydan Kız Kaçırma operası,
16 Nisan 2012     ; İzmir Devlet Opera ve Balesi -  “Kösem Sultan” balesi,
11 Ağustos 2012  ; Bedia AKARTÜRK ile Anadolu Filarmoni Orkestrası konseri,
10 Eylül 2012   ; Şef Cem MANSUR yönetiminde Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası konseri,
5 Kasım 2012   ; İzmir Devlet Opera ve Balesi - Zorba” balesi,
3 Aralık 2012   ; İzmir Devlet Opera ve Balesi - IV. Murat” operası,
28 Ocak 2013   ; İzmir Devlet Opera ve Balesi -  “Çakırcalı Efe” dans tiyatrosu,
24 Mart 2013   ; İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Devlet Sanatçısı “İdil BİRET” konseri,
16 Nisan 2013  ; “Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası” konseridir.
 
 
 
İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin 2013 - 2014 Yılı Denizli Programı kapsamında; 30 Aralık 2013 tarihinde “Mevlana’nın Çağrısı” balesi, 17 Şubat 2014 tarihinde “Carmina Burana” adlı sahne kantatı, 10 Mart 2014 tarihinde “Kerbela” adlı dans tiyatrosu, 11 Mart 2014 tarihinde “Balenin Büyülü Dünyası”  adlı çocuk oyunu, 15 Nisan 2014 tarihinde “Madama Butterfly” adlı operası sahnelenecektir.
 
 
 
 
https://secure.dobgm.gov.tr/opera2013/wklip.aspx?EserKodu=1140&FlvKodu=1

 “Carmina Burana” adlı sahne kantatı Konusu:1803'te Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki bir manastırda bulunmuş olan şiir ve şarkılardan esinlenilerek yazılan Carmina Burana, sahne kantatı olarak dünyanın hemen her yerinde yüzlerce kez sunulmuş büyük bir ilgi ve beğeni ile izlenmiştir. Alman besteci Carl Orff'un tüm dünyada tanınmasını sağlayan bu eser, 1935 yılında oluşturulmuş ve 1937'de ilk kez sunulmuştur. Eserin ilk bölümünde doğa ve aşk, ikinci bölümünde eğlence, üçüncü bölümünde de sevgi teması işlenmektedir.

  
 
 
 

Bu etkinliklerden ilki olan “Mevlana’nın Çağrısı” balesi 30 Aralık 2013 Pazartesi günü Saat:20:00’ de Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi Denizli Devlet Tiyatrosu Sahnesinde gerçekleştirilecektir.
 
 
 
 
 
Müziği Can ATİLLA, koreografisi Mehmet BALKAN, metni Şefik KAHRAMANKAPTAN’a ait “Mevlana’nın Çağrısı” adlı balesinde; Mevlana Celaleddin Rûmî’ nin evrensel bir kişiliğe dönüşümünde köşe taşı sayılabilecek olaylar; özgün müzik ve vücut dili kullanılarak anlatılmaktadır. Mevlana düşüncesinin toplumda kabul görmesi, Şems-i Tebrizî ile karşılaşma, semânın doğuşu, yaygınlaşarak bir ritüel haline gelmesi, Şems’in kayboluşu, Mevlana’nın yedi öğüdü ve çağrısı, cenazesi, tek bölümden oluşan balenin önemli ögelerini oluşturmaktadır. Evrenin en temel hareketi olan “dönme” özellikle vurgulanmakta, dünyamızın kendi etrafından dönüşüyle semâ arasındaki ilişki sergilenirken, yüzyıllar içinde Mevlana düşüncesi ve semânın tüm insanlığa mâloluşu simgelenmektedir.
 
 
 
Sanatseverler biletleri, Kınıklı PAÜ Kültür Sanat Merkezi Denizli Devlet Tiyatrosu Gişesi (Tel: 296 13 20) ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu İbrahim Çallı Sanat Evi Denizli Devlet Tiyatrosu Gişesinden (262 37 66) temin edebilmektedir.
 
 
 
 
 
                                                                                  Mehmet KORKMAZ
                                                                                  Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü
                                                                                13 Aralık 2013 Cuma
 

19 Kasım 2013 Salı

HOUSTON İNANÇ TURİZMİ İNFO HEYETİ DENİZLİ YE HAYRAN KALDI


HOUSTON'DAN İNANÇ TURİZMİ İÇİN GELEN İNFO HEYETİ TRİPOLİS, HİERAPOLİS VE LAODİKEİA’YA HAYRAN KALDI...


VIP Luxury Travel organizesinde inanç turizmi için ülkemize gelen ABD'li din görevlileri ve gazeteciler Denizli'den memnun ayrıldılar. Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz gezi ayrıntılarını  paylaştı.

New York ve Houston'da faaliyet gösteren VIP Luxury Travel'ın sahibi Hülya June Aydoğan'ın öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde ABD-Türkiye arasındaki inanç turizminin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen info gezisine eşlik eden Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz din görevlileri ve basından oluşan 7 kişilik heyetin ülkemizden memnun ayrıldıklarını açıkladı.

ABD Houston'dan inanç turizmi için gelen heyet hakkında beyanat veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Korkmaz; '' Amacımız, inanç turizmini canlandırarak bölgede gecelik konaklama sayısını artırmaktır '' dedi.



'' Yedi Kilise Küçük Asya Hac Ziyareti '' adı altında 13-18 kasım 2013 tarihlerinde ABD'den 8 bin kilometrelik mesafe katederek Türkiye'ye düzenlenen gezi programı çerçevesinde 7 kişilik dini gruba, İstanbul, İzmir, Kuşadası, Denizli ve Manisa'daki inanç merkezleri gezdirildi.

Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretçilerin Türkiye'deki dini merkezler hakkında bilgi almak için geldiklerini, grubun ulaşım giderlerini Kültür ve Turizm Bakanlığı, konaklama giderlerini ise sektör paydaşlarının karşıladığını söyledi.



İncil'de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Kilisesi, keşfedilmesiyle Hristiyan alemini heyecanlandıran Hz. İsa'nın 12 havarisinden biri olan St. Philipopus'un mezarı ve Tripolis'deki kiliseyi 17 Kasım 2013 tarihinde ziyaret eden gruba, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz bizzat eşlik ederek, grubun Denizli'den memnun ayrılmaları için gayret sarfetti.

Gezi sırasında Laodikya Antik Kenti hakkında Kazı Başkanı Prof. Celal Şimşek, Hierapolis Antik Kenti hakkında Prof. Dr. Francesco D'Andrea ve Tripolis Antik Kenti hakkında ise Yrd Doç.Dr.Bahadır Duman bilgilendirme yaptılar.






Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

'' İnanç Turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Denizli'de St.Phillip Martyriumu ve Mezarı Hierapolis'te, Anadolu'da kurulan 7 kiliseden birisi Laodikya' dadır. Ayrıca Tripolis (Buldan), Herakleia Salbace (Tavas), Attuda (Hisarköy) ve Colossae gibi çok sayıdaki antik kentlerde bulunan eski dini merkezler sayesinde önemli bir İNANÇ TURİZMİ potansiyeli arz etmektedir. Aynı zamanda ilimizde bulunan tarihi cami ve Türk-İslam büyüklerine ait türbeler de çok sayıda ziyaretçi akınına uğramaktadır. '' dedi.

ABD'den inanç turizmi için gelen misafirleri ağırladıklarını, bu tür organizasyonlara çok önem verdiklerini kaydeden Korkmaz, '' Bölge ve ülkemizin tanıtımına sağlayacağımız katkıyı ön planda tutuyoruz. Özellikle Denizli'deki inanç turizmi potansiyelinin tanıtılacak olması bakımından oldukça önemli bir program. Tripolis, Laodikya ve Hierapolis'teki kilise ve mezar turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Dünyanın 4 bir yanından ayin yapmak isteyenler buraya akın ediyor '' diye konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz; inanç turizmi için gelen grupları önemsediklerini belirterek şunları söyledi:

'' Türkiye'de çeşitli yerleri ziyaret eden heyeti, Laodikya, Hierapolis ve Tripılis Antik Kentini gezdirdik. Biz bu grubu önemsiyoruz. Din adamları ve gazeteciler ülkelerine döndüklerinde Denizli'ye ve gezdikleri diğer illere tur kapsamında turist gönderecekler. Hedefimiz tek gecelik konaklamayı daha fazla güne yaymak. Termal ve inanç turizmi projelerimizde başarılı olmak istiyoruz. Denizli'de Laodikya, Hierapolis ve Tripolis Antik Kenti başta olmak üzere 19 antik kent var. Bunların 5 tanesinde kazı çalışmaları yürütülüyor. Amacımız, kazı yapılan antik kentleri turizme kazandırarak, inanç turizmindeki payı arttırarak tek gecelik konaklama sorununu çözmek '' olduğunu ifade etti.






https://denizli-turizmi.blogspot.com/2014/07/

https://denizli-turizmi.blogspot.com/2014/07/